Skip Navigation LinksOhjeet > Opiferus Toimintolaskenta Pro > Käyttöliittymä > Yleiset rakenteet (Pääkäyttäjä) > Organisaatiorakenne

Organisaatiorakenne

Tulosta
Organisaatiorakenne. Klikkaa suuremmaksi.


Kustannuspaikat

Organisaatiorakenne luodaan Yleiset -välilehden Yleiset rakenteet -painikkeesta.

Organisaatiorakenteeseen voidaan luoda kansiotasoja ja niiden alle kustannuspaikkoja. Kansiot voivat olla esim. toimialoja ja palvelualueita. Kullekin kustannuspaikalle voidaan luoda oma laskentamalli. Kansioita ja kustannuspaikkoja luodaan Uusi kansio ja Uusi kustannuspaikka -painikkeista. 

Kustannuspaikalle voi määritellä myös alkamis- ja päättymispäivät, jolloin kustannuspaikka näkyy ainoastaan tämän aikavälin voimassa olevien aikajaksojen organisaatiorakenteessa.


Näkymän käyttö ohjelmassa

Laskentamallin tilan vaihtaminen. Klikkaa suuremmaksi.

Organisaatiorakenne on näkyvillä ruudun vasemmassa laidassa. Organisaatiorakenteen Kustannus-sarakkeessa näkyy laskentamallien kulumoduulien summa kyseisellä aikajaksolla. Kustannuspaikan edessä oleva ikoni kertoo laskentamallin tilan.

Lukittu tarkoittaa, että laskentamalli on jollakin muokkaajalla avoimena tai muokkaaja on merkinnyt sen lukituksi.

Käytettävissä tarkoittaa, että laskentamallia voi muokata. Mallin tilan voi vaihtaa hiiren oikeasta avautuvasta valikosta, jossa mallin tila -kohdassa on valittavana käytettävissä, lukittu, tarkastettavana ja hyväksyttävänä.

Jos laskentamalli on yhdellä käyttäjällä avoimena ja näkyy lukittuna organisaatiopuussa, toinen käyttäjä voi tarkastella mallia valitsemalla mallin tilaksi käytettävissä ja avaamalla mallin. Jos kumpikin käyttäjä muokkaa mallia yhtä aikaa, ohjelma ilmoittaa ristiriidasta.


Toimintolaskenta Pro Yleiset rakenteet