Skip Navigation LinksOhjeet > Opiferus Toimintolaskenta Pro > Käyttöliittymä > Yleiset rakenteet (Pääkäyttäjä) > Laskentamallit (vienti,tuonti,kopiointi)

Laskentamallit (vienti,tuonti,kopiointi)

Tulosta
Laskentamallin vienti ohjelmasta. Klikkaa suuremmaksi.


Laskentamallin vienti ohjelmasta

Laskentamalli voidaan ottaa ulos ohjelmasta erilliseksi tiedostoksi, jolloin tiedosto voidaan tallentaa omiin tiedostoihin tai lähettää muille normaalin tiedoston tapaan. Laskentamalli voidaan erillisestä tiedostosta viedä tarvittaessa takaisin ohjelmaan.

1. Avaa laskentamalli, josta haluat tehdä tiedoston.

2. Valitse vienti-painike joko yleiset-välilehdeltä tai Opiferus-painikkeen takaa.

3. Ohjelma avaa ohjatun vientivelhon. Määrittele kohteen tyyppi sekä minne haluat tiedoston tallentaa ja suorita vienti.

Tiedosto tallentuu swm.-päätteiseen muotoon.

Laskentamallin tuonti ohjelmaan tiedostosta

Laskentamalli voidaan tuoda ohjelmaan valmiista tiedostosta. Ennen tuontia täytyy kohdekustannuspaikan olla tyhjennetty tai kokonaan uusi kustannuspaikka.

Laskentamalli tyhjennetään valitsemalla organisaatiorakenteesta tyhjennettävä kustannuspaikka aktiiviseksi ja ottamalla kantaa, miltä aikajaksolta mallin tiedot tyhjennetään. Ohjelma pyytää vielä vahvistusta siihen, että käyttäjä on tyhjentämässä oikean kustannuspaikan ja aikajakson tiedot.

1. Avaa tyhjä laskentamalli.

2. Suorita tiedoston tuonti Opiferus-painikkeen tai yleiset-välilehden tuonti-painikkeen kautta. Painike avaa ohjatun tuonnin, jossa otetaan ensin kantaa siihen, mitä tiedostoa tuodaan.
3. Hae koneelta tuotava laskentamalli ja paina seuraava. 


4. Ohjelma näyttää esikatselun tiedostosta. Suorita tuonti loppuun.5. Laske ja tallenna malli.


Laskentamallin kopiointi. Klikkaa suuremmaksi.


Laskentamallin kopiointi

Esimerkiksi vanhaa laskentamallia muokatessa voidaan perustaa uusi kustannuspaikka muokattua laskentamallia varten. Tällöin on kätevää kopioida vanha laskentamalli uudelle kustannuspaikalle, jotta myös vanha malli säilyy laskennassa.

Myös laskentaa päivitettäessä voidaan kopioida vanha malli ja tehdä tarvittavat muutokset ennen päivityksen aloittamista. 

1. Sulje kaikki avoinna olevat laskentamallit.

2. Valitse aktiiviseksi organisaatiorakenteesta se malli, josta teet kopion ja lisäksi oikea aikajakso.

3. Valitse yleiset-välilehdeltä "kopioi malli".

4. Uudelle välilehdelle kirjataan mihin valittu malli halutaan kopioida. Tarkista, että lähdemallin tiedot ovat oikein. Valitse uuden kustannuspaikan tiedot kohdemalliksi. Kantaa otetaan kustannuspaikan nimeen ja aikajaksoon.

5. Ohjelma kopioi mallin ja tämän jälkeen tulee kopiomalli käydä laskemassa ja tallentamassa, jotta siirretyt tiedot ja kustannustenjako päivittyvät malliin.


Toimintolaskenta Pro Yleiset rakenteet