Skip Navigation LinksOhjeet > Opiferus Taloussuunnittelu > Hallinta-välilehti (vain pääkäyttäjillä) > Organisaatiorakenne > Yleiset virtuaalikustannuspaikat

Yleiset virtuaalikustannuspaikat

Tulosta


Ohjelmaan on mahdollista luoda perus organisaatiorakenteen lisäksi erillisiä kansioita, joilla voi koota yhteen kustannuspaikkoja, joiden yhteissummia ei pääse tarkastelemaan organisaatiorakenteen avulla.

Virtuaalikustannuspaikkoja voi olla joko yleisiä kaikille käytössä olevia virtuaalikustannuspaikkoja tai omia, jotka näkyvät vain ko. käyttäjällä

  • Yleiset virtuaalikustannuspaikat luodaan organisaatiorakenteeseen
  • Käyttäjäkohtaiset virtuaalikustannuspaikat kukin käyttäjä voi luoda Talousarvionäkymässä klikkaamalla kohtaa ”virtuaalikustannuspaikat”


Pääkäyttäjät voivat luoda sekä yleisiä, että omia virtuaalikustannuspaikkoja ja peruskäyttäjät voivat luoda vain omia virtuaalikustannuspaikkoja.


Virtuaalikustannuspaikat organisaatiorakenteessa

Kun virtuaalikustannuspaikka luodaan organisaatiorakenteeseen, näkyy virtuaalikustannuspaikka kaikille käyttäjille talousarvio- ja toteumaseurantanäkymässä sekä raportointi ja tulosteet osioissa. Jos haluaa luoda virtuaalikustannuspaikan, joka näkyy vain itselle, tulee se tehdä Talosarvio -näkymän kautta.


Virtuaalikustannuspaikan luominen1. Luodaan uusi pohja Lisää -painikkeella

2. Nimetään uusi virtuaalikustannupaikka

3. Valitaan oikean puolen näkymästä kustannuspaikat, jotka halutaan omaksi ryhmäksi virtuaalikustannuspaikalla. Esimerkkikuvassa valittu 2 kustannuspaikkaa.

4. Hyväksytään luonti OK-painikkeellaVirtuaalikustannuspaikan tarkastelu


Virtuaalikustannuspaikka muodostuu organisaatiorakenteeseen ja sitä voidaan tarkastella normaalin kansion tavoin talousarvionäkymässä, toteumaseurannassa sekä raportointi ja tulosteet osioissa.