Skip Navigation LinksOhjeet > Opiferus Talousdokumentti > Tietojen syöttäminen Talousdokumenttiin > Riskit

Riskit

Tulosta


Uuden riskin luominen

Riskit-osiossa luodaan riskejä/sisäisen valvonnan kohteita ja niille halutessaan toimenpiteitä ja mittareita1. Uuden riskin luonti aloitetaan sivun vasemmalta yläkulmassa olevasta ”Luo riski”-painikkeesta.

2. Luodut riskit näet vasemmalla listassa ja voit avata riskin klikkaamalla sitä, jolloin sen tiedot avautuvat oikealla olevaan tilaan.

3. Avatun riskin toiminnot ovat sen yläpuolella rivissä, josta pääset muokkaamaan sitä, arvioimaan sen, lisäämään toimenpiteitä ja mittareita, sekä poistamaan riskin.

4. Vasemmalla ylhäällä on lisäksi painike ”Viimeistele arviot”, josta pääsee muokkaamaan kerralla riskien otsikoita, arvioita ja valitsemaan, mitkä riskit tulevat talousarviokirjaan ”Sisäisen valvonnan kohteet”-taulukkoon.

5. ”Vie dokumenttiin”-painikkeesta riskeistä muodostuu taulukko talousarviokirjaan.Perustiedot riskille  • Riskin luonnissa valitaan ensin pudotusvalikosta vakioriski tai syötetään riskille omavalintainen nimi.
  • Vakioriskin valitsemalla riskille tulee automaattisesti myös riskiluokittelu.
  • Täytä kaikki lomakkeella näkyvät kentät ja klikkaa lopuksi ”Tallenna”-painiketta oikealta ylhäältä.
  • Riskin aloitus- ja lopetuspäivämäärä määrittävät onko riski aktiivinen vai vanhentunut.
  • Kun riski on luotu, vain pääkäyttäjät voivat muokata niiden aloituspäivämäärää, peruskäyttäjä voi muokata ainoastaan lopetusta.


Taloussuunnittelu Toiminnanohjaus Toimintolaskenta Työajanmittaus