Skip Navigation LinksOhjeet > Opiferus Työajanmittaus > Tietojen syöttäminen > Työajan kirjaaminen tavalliselle lomakkeelle

Työajan kirjaaminen tavalliselle lomakkeelle

Tulosta
Kirjauslomake. Klikkaa suuremmaksi.

Tietojen syöttämissivun Kirjaa työtunteja -painikkeesta avautuu kirjauslomake ponnahdusikkunaan. Jos selaimen asetuksissa on ponnahdusikkunoiden esto päällä, tulee ponnahdusikkunat sallia tästä osoitteesta, jotta lomake avautuu.

Kirjauslomake luodaan pääkäyttäjäoikeuksilla. Jos pääkäyttäjä on valinnut lomaketyypiksi tavallisen lomakkeen, näyttää se tietojen syöttämisessä tältä:

Päivämäärän valinta

Kirjauslomakkeen kalenterinäkymä. Klikkaa suuremmaksi.

Päivämäärä kentässä näkyy oletuksena kuluva päivä. Päivämäärän voi vaihtaa päivämäärä-kentän reunassa olevasta pudotusvalikosta, johon avautuu kalenteri. Päivämäärää voi vaihtaa myös painikkeista Edellinen ja Seuraava. Kirjauksia voi tehdä ainoastaan ylläpitäjän määrittämälle aikajaksolle. Aikajakson päätyttyä kirjauksia voi vielä tehdä valitsemalla päivämäärä kenttään aikajaksolle kuuluvan päivän.

Työaika syötetään toiminnon kohdalla olevaan työaika ruutuun. Vasempaan ruutuun tulevat tunnit ja oikeaan ruutuun minuutit. Samalla kun tunteja syötetään, ohjelma laskee ne automaattisesti alas yhteen. Kirjaamisen jälkeen tulee painaa tallenna-painiketta!

Toimintojen kuvaukset saa näkyviin klikkaamalla toiminnon nimeä tai sinisen palkin Näytä selite -painiketta.

Kirjaustasot

Toiminnon selite.
Suoritteen tai asiakkaan valinta. Klikkaa suuremmaksi.

Jos mittauksessa seurataan asiakkaita tai suoritteita tehdään kohdistukset lomakkeen yläpuolella olevien kohdistusruutujen avulla.

Jos ylläpitäjä on määrittänyt suoritteen tai asiakkaan pakolliseksi, kentässä näkyy teksti Valitse suorite/Valitse asiakas. Tässä tapauksessa kirjausta ei pääe tallentamaan ilman tarvittavaa kohdistusta, vaan ohjelma antaa tallennettaessa ilmoituksen: Suorite vaaditaan!/Asiakas vaaditaan!

Kirjauksien muokkaaminen

Kirjauksen muokkaaminen. Klikkaa suuremmaksi.

Tuntien kirjaamis-ikkunassa on kolme välilehteä: Uusi kirjaus, Muokkaa ja poista kirjauksia ja Näytä päiväyhteenveto.

Muokkaa ja poista kirjauksia- välilehdellä näkyy kyseiselle päivälle tehdyt kirjaukset riveillä.

Kirjauksia voi muokata ja poistaa rivin oikeassa reunassa olevista painikkeista.

Työajan kirjausikkuna suljetaan päällimmäisessä ikkunassa oikealla ylhäällä olevasta rastista.