Skip Navigation LinksOhjeet > Opiferus Johdon Työpöytä > Pääkäyttäjätoiminnot > Mittareiden kopiointityökalu

Mittareiden kopiointityökalu

Tulosta


  • Useiden mittareiden kopiointia varten pääkäyttäjän sivulta löytyy linkki työkaluun, jolla voidaan kopioida jonkin organisaatio-oksan työpöydältä valitut mittarit yhdelle tai useammalle eri organisaatio-oksan työpöydälle




  • Vaihe 1 – Kopioitavien mittariesiintymien valinta

1. Valitaan organisaatiotaso, jolta mittariesiintymiä halutaan kopioida.

2. Valitaan valitun organisaatiotason mittareista ne, jotka halutaan kopioida yhdelle tai useammalle organisaatiotasolle.

3. ”Kopioi mittariesiintymien asetukset”-valinta nopeuttaa uusien mittareiden asetusten määrittämistä, koska silloin kopioidaan myös esim. mittareiden suodatus- ja raja-arvoasetukset pois lukien organisaatiotasojen oletusasetukset, kuten kustannuspaikka-asetukset. Eli kustannuspaikka-asetukset kopioidaan oletusarvioisesti sen organisaatio-oksan asetuksista, jolle mittareita ollaan kopioimassa.

4. Haluttaessa voidaan myös organisaatiotasojen (ja mahd. mittareiden) oletusasetukset yli kirjoittaa kopioitavien mittariesiintymien asetuksilla. Eli jos tämä valitaan, kopioidaan myös kopioitavien mittareiden kustannuspaikka-asetukset.

5. Mittariesiintymien arvojen kopioinnilla on hyötyä lähinnä manuaalisia mittareita kopioitaessa, koska tietolähteisiin perustuvien mittareiden arvot päivitetään joka tapauksessa uusilla, suodatusasetusten mukaisilla arvoilla, kun mittari seuraavan kerran päivitetään.



  • Vaihe 2 – Mittariesiintymien kopiointi valituille organisaatiotasoille
  • Pudotusvalikosta valitaan ne organisaatio-oksat, joille kopioitavat mittarit halutaan lisätä.
  • Kun valinnat on tehty, painetaan lopuksi ”Kopioi mittariesiintymät”.
  • Sovellus ilmoittaa, kun mittarit on kopioitu ja montako uutta mittaria luotiin kopioinnin tuloksena.