Skip Navigation LinksOhjeet > Opiferus Toiminnanohjaus > Palkanlaskenta

Palkanlaskenta

Tulosta
Yleisnäkymä. Klikkaa suuremmaksi.

Palkanlaskenta moduuli sisältää seuraavia toimintoja

  • Palkan laskeminen, maksatus ja pidätysten tilitykset verottajalle
  • Palkkalaskelmien ja palkkatodistusten toimittaminen työntekijöille.
  • Ilmoitusten laadinta työmarkkinajärjestöille ja Tilastokeskukseen.

Palkanlaskennan yleisnäkymästä tehdään suurinosa palkanlaskennan prosessiin liittyvistä toiminnoista. Työkalupalkin toiminnot koskevat laskelmia, kirjanpitoa ja palkkakautta. Vasen luettelo sisältää palkkakauden laskelmat ja niiden tilat. Klikkaamalla laskelman henkilön nimeä, avautuu sen tiedot oikealle lomakkeelle sekä valitun laskelman rivit tulevat alas luetteloon.

Palkkalaskelmat

Vasen luettelo sisältää kyseisen palkkakauden palkkalaskelmat. Uusia laskelmia luodaan "Uusi laskelma" toiminnon kautta valitsemalla henkilöt, joille luodaan tyhjä laskelma. Laskelmia voidaan myös kopioida edellisiltä kausilta. Kopioinnissa kopioituvat kaikki tarvittavat tiedot laskelmalle ja laskelma on valmis verolaskentaan. Käsittelyssä olevan palkkakauden tietoja on oikealla lomakkeella, jonka vieressä oikealla on lomake liittyen palkkalaskelman verolaskentaan.

Laskelman kopiointi. Klikkaa suuremmaksi.

Palkkarivit

Yleisnäkymän oikealla lomakkeen alla luettelossa on valitun laskelman palkkarivit. Ne on muokattavissa ja poistettavissa laskelman ja kauden tilasta riippuen. Verolaskennasta tuotetut rivit ovat ainoastaan poistettavissa. Verolaskennassa on erikseen mahdollisuus muokata summia. Palkkavirejä luodaan luettelon yläpuolella olevasta palkista joko manuaalisesti tai rivejä voidaan tuota työajoista.
Palkanlaskenta Palkkakausi Palkkalaskelma Työaika