Skip Navigation LinksOhjeet > Opiferus Taloussuunnittelu > Hallinta-välilehti (vain pääkäyttäjillä) > Tilikartta > Rinnakkaistilikartat

Rinnakkaistilikartat

Tulosta


Ohjelmaan on mahdollista määrittää perustilikartan lisäksi rinnakkaisia tilikarttoja, mikäli organisaatiossa on käytössä eri muotoisia tilikarttoja.

Ohjelman lisäasetuksissa tulee ensin käydä perustamassa rinnakkaistilikartat, jotta niitä voidaan hallinnoida tilikartan puolella. Rinnakkaistilikartta perustetaan kirjaamalla asetuksiin uusi rivi:Rinnakkaistilikarttoja hallitaan ja muokataan perustamisen jälkeen tilikartan paneeliasettelu 4 valinnalla. Paneelissa sovelluksen perustilikartta näkyy ruudun vasemmalla puolella ja rinnakkaistilikartta oikealla puolella:Haluttu rinnakkaistilikartta valitaan näkyviin ruudun oikealta puolelta Rinnakkaistilikartta -pudotusvalikon alta. Kaikki lisäasetuksissa perustetut tilikartat näkyvät pudotusvalikosta ja niitä voidaan muokata avautuvassa näkymässä.

Sovelluksen perustilikartasta voidaan hiiren oikealla siirtää tilejä, mappeja tai koko tilikartta valittuun rinnakkaistilikarttaan. Alla olevassa kuvassa siirretään koko tilikartta rinnakkaistilikartaan pohjaksi:Rinnakkaistilikartassa voidaan hiiren oikealla poistaa haluttuja mappeja ja tilejä valitusta rinnakkaistilikartasta. Tilejä ja mappeja voidaan myös siirtää ylös ja alaspäin.

Tarvittavien muokkausten jälkeen rinnakkaistilikartta tulee vielä määrittää sitä käyttävien kustannuspaikkojen tai yksiköiden käyttöön organisaatiorakenteessa. Organisaatiorakenteessa on oma sarake käytettävälle tilikartalle. Kun tietylle osiolle on määritetty käyttöön rinnakkaistilikartta, käyttää kyseinen osio rinnakkaistilikarttaa näkymissä ja tulosteilla niin halutessa. Tilikartan voi myös palauttaa oletukseksi erillisillä valinnoilla, jos halutaan tarkastella koko organisaatiota perustilikartalla. 

Mitä tulee huomioida rinnakkaistilikarttojen kansioiden ja välisummien kopionnissa päätilikartasta muihin tilikarttoihin?