Skip Navigation LinksOhjeet > Opiferus Toiminnanohjaus > Myyntitilaukset > Toimitus

Toimitus

Tulosta
Yhden myyntitilausrivin toimitus. Klikkaa suuremmaksi.

Tilausrivien toimitus tehdään oheisen kuvan mukaisesta ponnahdusikkunasta. Ikkunassa on toimitukseen liittyviä valintoja sekä listaus tilausriveistä joita ei ole oleenkaan toimitettu tai osa niiden tilatustamäärästä on toimitettu.

Toimitus voidaan tehdä kerralla tai osissa. Kaiken toimittamattoman voi toimittaa kerralla valitsemalla vasemmalta Toimita kaikki toimittamattomat-valinnan ja klikkaamalla Toimita. Osittainen toimitus tehdään syöttämällä haluttujen tilausrivien perässä olevaan Määrä -kenttään toimitettava määrä. Toimitusmäärä on oltava pienempi tai yhtäsuuri kuin Tilattu -määrä.

Kun kaikki tilausrivit on toimitettu, muuttuu tilauksen tila automaattisesti Toimitetuksi, tai jos Luo lasku -valinta oli valittuna, tila muuttuu suoraan Reskontrassa -tilaksi.

Vasemmalla olevien kenttien selitteet:

  • Päivämäärä: Toimituspäivämäärä. Ehdottaa oletuksena kuluvaa päivää.
  • Intrastat tapa: EU-maihin toimitettaessa tähän pitää merkitä ensimmäisen rajan ylityksessä käytettävä kuljetustapa. Vaaditaan Tullin tuonti/vienti selvityksiin.
  • Lähetystunnus: Erillinen toimitukseen liittyvä tunnus, esim. Postin lähetystunnus. Tallentuu lähetteeseen.
  • Toimita kaikki toimittamattomat: Jos valittu, toimitetaan kaikki toimittamattomat tilausrivit niiden toimittamatta olevilla määrillä. Ohittaa mahdollisesti merkityt rivikohtaiset toimitusmäärät.
  • Luo lasku: Luo toimituksesta laskun. Jos tehtiin osatoimitus, pakottaa ohjelma luomaan kaikista seuraavistakin osatoimituksista lasku.
  • Tulosta lähete: Avaa lähetteen tulostusvalintaikkunan toimituksen päätteeksi.
  • Toimita: Toimittaa rivit ja tekee muut valintojen mukaiset toiminnot .
Myyntitilaukset Toiminnanohjaus Toimitus