Skip Navigation LinksOhjeet > Opiferus Toiminnanohjaus > Pankkiyhteys > Aineistojen nouto

Aineistojen nouto

Tulosta

Aineistot voidaan noutaa suoraan pankista, mikäli pankkitilille on avattu pankkiyhteyskanava. Mikäli pankkiyhteyttä ei ole avattu, niin aineistot voidaan tuoda ohjelmaan niiden käsittelyä varten.

Pankkitilin saldo

Ennen saldon tarkistusta valitaan pankkitili, jonka saldo halutaan tarkistaan. Ajantasainen saldo tarkistetaan Hae saldo -painikkeella. Pankkitilin saldo ja mahdollinen limiitti näytetään erillisessä ikkunassa. Ikkunan sulkemisen jälkeen tarkistettu saldo päivittyy myös pankkitilin tietoihin.

Aineistojen nouto pankista

Jos pankkitilille on avattu pankkiyhteys, voidaan siihen liittyvät aineistot hakea pankista. Valitse ensin pankkitili, jonka aineistot haluat hakea ja valitse tämän jälkeen Hae tiedostot. Oletuksena pankista haetaan vain uudet aineistot, mutta asetusta muuttamalla voidaan hakea jo aiemmin noudettuja aineistoja.

Valitaan aloitus- ja lopetuspäivät, jolta ajalta aineistot halutaan hakea. Oletuksena ohjelma näyttää päivämäärävälin edellisestä aineistojen hakupäivästä kuluvaan päivään. Valitaan haettavat tiedostotyypit. Tiedostotyypit riippuvat siitä minkälaiset sopimukset aineistoista on tehty pankin kanssa. Aineistojen nouto ei välttämättä onnistu, mikäli aineistotyypiksi on valittu sellaisia tyyppejä, joista pankin kanssa ei ole sopimusta.

Lopuksi painetaan Hae tiedostot -painiketta. Ohjelma ilmoittaa montako tiedostoa on haettu, jonka jälkeen hakuikkunan voi sulkea. Aineistot tallentuvat pankkiyhteys moduuliin Luotu -tilassa.

Toiminnanohjaus