Skip Navigation LinksOhjeet > Opiferus Toiminnanohjaus > Pankkiyhteys > Käsinmaksut

Käsinmaksut

Tulosta

Käsinmaksut on pankkiyhteysmoduulin alamoduuli.

Käsinmaksuina voidaan maksaa sellaisia maksuja, joita ei syötetä ostoreskontraan eikä ne vaadi hyväksyntää, kuten omien tilien väliset rahasiirrot. Käsinmaksuja varten saajan tiedot tulee avata kumppanirekisteriin. 

Uusi käsinmaksu

Uuden maksun syöttäminen aloitetaan Uusi-painikkeesta. Avautuvaan ikkunaan valitaan maksun saaja Selaa-painikkeesta, josta voidaan valita kumppanirekisteriin lisättyjä toimittajia. Lisäksi syötetään pankkiviite tai SEPA-viesti sekä maksupäivä ja maksun summa. Lopuksi painetaan Tallenna.

Käsinmaksu tallentuu omaksi riviksi ja tilana näkyy Maksettu: Ei. Maksun tietoja voi vielä muokata tässä vaiheessa sekä maksun voi poistaa. Käsinmaksusta tulee vielä luoda maksuerä pankkiyhteyteen ja lähettää pankkiin.

Käsinmaksu kopioimalla

Uuden maksun voi luoda myös kopioimalla jonkin vanhemman maksun rivillä olevasta Kopioi-painikkeesta. Ohjelma luo uuden maksurivin samoilla maksutiedoilla kuin alkuperäinen, mutta maksupäivä on päivitetty kuluvalle päivälle. Maksun tilana näkyy Maksettu: Ei. Maksun tietoja on mahdollista muokata vielä tässä vaiheessa, esimerkiksi maksun summa voidaan muuttaa. Käsinmaksusta tulee vielä luoda maksuerä pankkiyhteyteen ja lähettää pankkiin.

Käsinmaksujen maksaminen

Valitse ensin sivun ylälaidasta pankkitili, jolta käsinmaksut maksetaan. Tämän jälkeen valitse rastittamalla maksuun siirrettävät käsinmaksurivit ja paina Luo maksuerä -painiketta. Ohjelma kysyy vielä varmistuksen luotavasta maksuerästä ja painamalla Ok, ohjelma luo maksuaineiston pankkiyhteysmoduuliin lähetettäviin käsinmaksuihin. Maksuaineisto tulee vielä erikseen lähettää pankkiin pankkiyhteydestä, lue ohjeet täältä.

Toiminnanohjaus