Skip Navigation LinksOhjeet > Opiferus Toiminnanohjaus > Pankkiyhteys > Aineistojen lähetys

Aineistojen lähetys

Tulosta

Opiferus Toiminnanohjauksessa voit luoda maksuaineistoja

  • ostolaskuista
  • pankkiyhteyden käsinmaksuista
  • palkoista
  • palkkojen ulosottomaksuista
  • ay-jäsenmaksuista
  • palkkojen työnantajamaksuista
  • kirjanpidon alv-maksuista

Jos pankkiyhteys on avattu, niin maksuaineistot tallennetaan pankkiyhteys moduuliin, josta ne lähetetään pankkiin. Maksuaineistojen luonnista ohjeet jokaisen moduulin omilla sivuilla.

Maksuaineistot tallentuvat pankkiyhteyteen sen pankkitilin aineistoihin, joka valittiin maksuaineiston luonnissa maksutiliksi. Aineistot tallentuvat aina Luotu-tilassa ja ne löytyvät tyypeillä Lähtevät maksut (ostolaskut ja alv), Palkanmaksut (palkat, ulosotot, työnantajamaksut ja ay-maksut) ja Käsinmaksut (pankkiyhteyden käsinmaksut). Käyttöoikeuksissa voidaan antaa maksamista varten maksuoikeudet erikseen näille kolmelle eri maksutyypille.

Maksaminen

Valitaan ensin pankkitili, joka on valittu maksutiliksi aineiston luonnin yhteydessä. Tämän jälkeen valitaan rastittamalla Luotu-tilassa olevat maksuaineistot ja painetaan Lähetä tiedostot -painiketta. Ohjelma näyttää vielä yhteenvedon lähetettävistä aineistoista. Yhteenvetonäkymässä painetaan vielä kerran Lähetä -painiketta, josta maksut lähetetään pankkiin käsiteltäväksi.

Maksetut aineistot näkyvät pankkiyhteydessä tilassa Käsitelty.

Kaksivaiheinen hyväksyntä

Pankkiyhteyden asetuksista on mahdollista ottaa käyttöön maksujen kaksivaiheinen hyväksyntä, jolloin maksujen lähettäminen pankkiin vaatii aina kaksi käyttäjää, joilla on oikeudet maksaa tililtä. Asetus löytyy Pankkiyhteys -> Yleiset -> Käytä 2-vaiheista hyväksyntää.

Kaksivaiheisen hyväksynnän ollessa käytössä, maksuaineisto tulee ensin hyväksyä ja vasta sen jälkeen lähettää pankkiin. Ensimmäinen käyttäjä valitsee maksuaineiston rastittamalla ja painaa näkymän yläosasta Hyväksy-painiketta, jonka jälkeen aineisto päivittyy Hyväksytty-tilaan. Tämän jälkeen toinen käyttäjä voi lähettää aineiston pankkiin, kuten ohjeiden kohdassa Maksaminen on ohjeistettu. Maksamisen jälkeen aineiston tilaksi päivittyy Käsitelty.

Kaksivaiheisessa hyväksynnässä ei määritellä sitä, kummalla käyttäjällä on oikeus hyväksyä aineisto ja kummalla maksaa.




Toiminnanohjaus