Skip Navigation LinksOhjeet > Opiferus Toiminnanohjaus > Asetukset > Maventa

Maventa

Tulosta
Maventan verkkolaskupalvelun asetukset. Klikkaa suuremmaksi.

Ohjelmassa on sisäinen integraation Maventan verkkolaskupalveluun. Sen kautta voi lähettää ja vastaanottaa verkkolaskuja. Palvelun kautta voi käyttää myös tulostuspalvelua, joka lähettää verkkolaskut edelleen kirjepostina vastaanottajille.

HUOM! Maventa laskuttaa Verkkolaskutuksen kautta lähetetyistä ja vastaanotetuista verkkolaskuista voimassa olevan hinnaston mukaan. Katso tarkemmat tiedot Maventan hinnastosta.

Verkkopalvelun asetukset

Maventan verkkopalveluun voi rekisteröityä joko suoraan toiminnanohjauksen asetuksista tai sitten olemassa olevan Maventa-tilin voi liittää toiminnanohjaukseen lisäämällä yrityksen perustiedoissa olevaan Maventa-avaimen. Jos käyttäjällä on Maventa-tili jo entuudestaan, pitää käyttäjän Maventa-avain lisätä käyttäjätietoihin käsin.

Rekisteröitymisen yhteydessä yrityksen perustiedot (nimi ja osoitetiedot) on täytettävä. Samalla käyttäjästä, joka rekisteröitymisen suorittaa, tulee automaattisesti tilin ylläpitäjä, joka voi hallita uusia käyttäjiä Käyttäjät-listauksessa.

 • Vastaanota laskuja: Otetaanko sähköisiä laskuja vastaan vai ei. Tämä asetus on käytävä vaihtamassa Maventan verkkopalvelussa.
 • Vastaanota Finvoice 2.0: Otetaanko vastaan Finvoice 2.0 version mukaisia laskuja. Muussa tapauksessa Maventan palvelu konvertoi saapuvat laskut 1.3 muotoon. Tämä asetus on käytävä vaihtamassa Maventan verkkopalvelussa.
 • Estä tuplalaskujen lähetys: Estetäänkö saman laskun lähettäminen moneen kertaan. Huom! Jos käytetään rahoitusyhtiötä, on tämä asetus oltava pois päältä.
 • Ilmoita saapuvista laskuista: Ilmoitetaanko saapuvista laskuista ostoreskontran sähköpostiin.
 • Ostoreskontran sähköposti: Sähköpostiosoite, jonne saapuvien laskujen ilmoitukset lähetetään.
 • Raportointi: Miten usein tilitapahtumat raportoidaan. Vaihtoehdot ovat: Ei, Päivittäin, Viikoittain ja Kuukausittain.
 • Raportointi sähköpostit: Pilkulla erotettu listaus sähköpostiosoitteista.
 • Lähetä virheet: Virheiden lähetys. Vaihtoehdot ovat: Vain virhe sähköposteihin tai Käyttäjille ja virhe sähköposteihin.
 • Virhe sähköpostit: Pilkulla erotettu listaus sähköpostiosoitteista.
 • Lähetä lasku sähköpostilla: Lähetetäänkö lasku sähköpostilla vastaanottajalle, mikäli vastaanottajan verkkolaskuosoitetta ei löydy. Vaihtoehdot ovat: Ei, Lähetä lasku liitteineen vastaanottajalle, Lähetä hyväksyntä/hylkäys valinnalla (Maventan palvelussa) tai Lähetä latauslinkki (Maventan palvelussa)
 • Käytä tulostuspalvelua: Käytetäänkö tulostuspalvelua ja missä oleville vastaanottajille laskuja lähetetään. Vaihtoehdot ovat: Ei, Vain Suomessa, Vain EU:n sisällä tai Koko maailma.
 • Kirjeluokka: 1-luokka tai 2-luokka
 • Käytä omia PDF-laskuja: Käytetäänkö liitteenä olevia PDF-laskuja tulostuspalvelusssa
 • Käytä väritulosteita: Käytetäänkö väritulosteita tulostettaessa omia PDF-laskuja.

Massatulostuspalvelu

Maventan verkkolaskutuspalvelun kautta voi käyttää myös massatulostupalvelua, jonka kautta voi lähettää kirjeitse lähetettäviä tiedostoja esim. laskuja ja palkkalaskelmia.

Tälle palvelulle ei ole toistaiseksi olemassa suoraa rajapintaa, vaan sitä käytetään selaimella osoitteesta: https://secure.maventa.com. Kirjautumisen (ja mahdollisen yritysvalinnan) jälkeen, tulostuspalveluun pääsee vasemmalla olevasta Pikalinkit-valikon PDF-aineistojen lähetys-linkistä.

Tarkempia tietoja palvelun käytöstä löytyy osoitteesta:
https://maventa.zendesk.com/hc/fi/articles/213422545-Miten-lähetän-PDF-aineistoja-massatulostuspalvelun-kautta-

Tulostuspalveluun lähetetään PDF-dokumentteja, jotka on pakattu ZIP-tiedostoiksi. Tällaisia tiedostoja saa suoraan ulos tietyn tyyppisistä toiminnanohjauksen raporteista (esim. lasku, tilausvahvistus, palkkalaskelma jne.). Tälle löytyy toiminto raportin työkalupalkista Vie -> Tietojen vienti -> Monta PDF-tiedostoa.

Asetukset Finvoice Massatulostuspalvelu Maventa Myyntireskontra Ostoreskontra Sähköinen laskutus Toiminnanohjaus