Skip Navigation LinksOhjeet > Opiferus Toiminnanohjaus > Projektinhallinta

Projektinhallinta

Tulosta
Projektinhallinnan yleisnäkymä. Klikkaa suuremmaksi.

Projektinhallinnan etusivulla näytetään suodatusten perusteella 50 viimeisintä projektia rakenteineen. Jollei projektille ole erikseen luotu rakennetta, näytetään projektin rakenteena siihen liittyvät työnumerot.

Suorat linkit projekti- ja työnumerolistauksiin sekä resurssienhallintaan ovat päävalikossa projektinhallinnan alivalikossa. Myös tältä etusivulta pääsee listauksiin työkalupalkin Etsi -painikkeista.

Aikataulu

Projektinhallinnan aikataulutus. Klikkaa suuremmaksi.

Aikataulu -välilehdellä näytetään projektit kalenterin aikajanalla mikäli projekteille ja työnumeroille on asetettu vähintään aloitusaika.

Näkymään suodattuu automaattisesti vain ne projektit joiden aloitus- tai lopetusaika on näkyvän aikavälin sisällä.

Kalenteri näkymässä projekteja ja työnumeroita voi aikatauluttaa raahaamalla ja venyttämällä eri aikajaksoille. Projektin työnumeroiden liikuttaminen aiheuttaa muutoksia projektin aikatauluun mikäli työnumeron aikataulu menee projektin ulkopuolelle. Vastaavasti projektin aikataulun muuttaminen muuttaa työnumeroiden aikataulua tietyillä ehdoilla.

Tuplaklikkaus projektissa tai työnumerossa avaa kyseisen tietueen. Kalenterinäkymän asetukset on selitetty tarkemmin yleisissä tiedoissa.

Resurssit

Projektinhallinnan resurssien aikataulutus. Klikkaa suuremmaksi.

Samanlainen toiminnallisuus kuin Aikataulu-välilehdellä, mutta näyttää vain projektirakenneessa resursseille kohdistetut tietueet.

Klikkamalla vasemmalla olevaa resurssin nimeä, kuormituskuvaaja joko suodattuu tai poistaa suodatatuksen kyseisellä resurssilla.

Kuormitus-kapasiteettikuvaaja

Alaosassa olevan kuvaajan saa näkyviin tai piilotettua työkalupalkin Kapasiteetti-napista.

Kuvaaja näyttää saman aikavälin kuin mikä kalenterissa näkyy. Kuvaajan x-akselin aikavälin eli tarkkuuden saa vaihdettua oikealla olevasta Aikajakso-valikosta. Vaihtoehdot ovat vuosi, neljännesvuosi, kuukausi ja viikko.

Kuvaaja voi näyttää neljä eri tietoa: toteuman, kapasiteetin, vapaan kapasiteetin ja suunnittelun. Nämä saa valittua Sarjat-valikosta.

Aikataulutus Projektinhallinta Toiminnanohjaus