Skip Navigation LinksOhjeet > Opiferus Toimintolaskenta Premium > Käyttöliittymä > Tiedosto-valikko

Tiedosto-valikko

Tulosta
Tietokantalistaus. Klikkaa suuremmaksi.
Palvelinyhteydet. Klikkaa suuremmaksi.
Asetukset. Klikkaa suuremmaksi.

Työkalupalkin yläpuolella olevasta Tiedosto-painikkeesta avautuu Microsoft Officesta tuttu taustanäkymä, jonne on koottu seuraavat toiminnot:

  • Tietokantavalinta, jossa näkyy kyseiselle käyttäjälle käytettävissä olevat tietokannat valitussa palvelinyhteydessä. Tietokanta valitaan tuplaklikkaamalla.
  • Yhteydet, jossa määritellään käytettävissä olevat palvelinyhteydet.
  • Asetukset
  • Tilaloki
  • Palvelinskriptien suoritus
  • Tietojen tuonti avoinna olevaan laskentamalliin. Tämä toiminto löytyy myös suoraan laskentamallin työkalupalkista.

Yhteydet

Sovelluksessa voi olla samanaikaisesti yhteysasetuksia monelle eri palvelimelle. Palvelinyhteyksiä on kahta eri tyyppiä, SQL Server-yhteys sekä Softwave-yhteys.

SQL Server-yhteyttä käytetään yleensä omassa lähiverkossa olevaan palvelimeen tai esim. paikalliseen, työasemalla olevaan SQL Express asennukseen.

Softwave-yhteyttä käytetään yhdistettäessä Softwave Ohjelmistot Oy:n tarjoamaan palvelimeen. Palvelu on maksullinen ja sen käytöstä on sovittava erikseen.

Asetukset

Asetuksissa on valinnat massajakamisessa ohitettaviin jakoihin sekä käyttöliittymän lokalisointi halutun kulttuurin mukaiseksi.

Jos tilien jakoja tehdään "Valitse kaikki kohdetilit" toiminnolla tai tietojen tuonnilla, kohdetilien valinnassa sovelletaan seuraavia asetuksia:

  • "Ohita ilman lähdetilin kustannusta olevat jaot" ei jaa sellaisia lähdetilejä, joiden kustannus on tyhjä tai nolla.
  • "Ohita ilman ajuriarvoa olevat jaot" ei tee jakoa, jos jaon ajuriarvoksi tulee nolla.

Lokalisointi pitäisi tulla automaattisesti oikein käyttöliittymän perusteella, mutta jos näin ei ole, voi lukujen ja päivämäärien muotoilut sekä valuuttasymbolin vaihtaa halutun kulttuurin mukaiseksi.

Asetukset Käyttöliittymä Premium Tiedosto-valikko Toimintolaskenta Yhteydet