Skip Navigation LinksOhjeet > Opiferus Toimintolaskenta Premium > Käyttöliittymä > Tilien jakaminen

Tilien jakaminen

Tulosta
Jakoikkuna. Klikkaa suuremmaksi.

Laskentamallin tilien jakaminen kohteille suoritetaan moduulin rakenteen oikealle puolelle avattavasta listauksesta. Listaus avataan ja suljetaan työkalupalkin "Jako"-painikkeesta.

Listaus suodattaa näkyviin kohdetilejä vasemmalla olevasta puusta valitun oksan mukaan. Näkyvissä on joko yksittäisen tilin tai kansion sisällä olevien tilien kohdetilit. Listausta voi suodattaa edelleen otsikkopalkin alla olevalta suodatusriviltä.

Listauksesta voi valita yhden tai useamman rivin, jolloin rivin "Valinta"-saraketta muokattaessa kaikkien valittujen rivien valinta muuttuu. Jos lähdetilin ajuri on "Tasajako" tai ajurin tyyppi on "Jaettu" tai "Laskettu", valinnan muuttaminen asettaa "Arvo"-sarakkeeseen myös arvon. Valitsemattomille riveille voi myös tallentaa arvot, jottei niitä tarvitse aina valintoja muokattaessa syöttää uudelleen.

Listauksen lopussa näkyy summa rivi, jossa näkyy rivimäärä ja "Arvo"-sarakkeen summa kaikilta kohdetileiltä sekä vain valituilta kohdetileiltä.

Kohdetilien lisääminen. Klikkaa suuremmaksi.

Kohdetilien lisääminen

Listaukseen lisätään kohdetilejä klikkaamalla työkalupalkista tai toimintovalikosta "Lisää kohteita"-painiketta. Siitä avautuu ikkuna, jossa näkyy oletuksena valittua moduulia seuraavan moduulin rakenne. Kohde moduulia voi vaihtaa rakenteen yläpuolella olevista välilehdistä. Kohdemoduuli ei voi kuitenkaan olla "pienempi" kuin lähdemoduuli, eli esim. toimintoja ei voi jakaa takaisin kulumoduuliin. Toimintoja jaettaessa kulumoduuli piilotetaan kohdevalinnasta.

Puusta valitaan halutut kohdetilit joko kansio tai tilitasolla. Valinnat voi lisätä oksa kerrallaan tai oksia voi valita useita pitämällä Ctrl- tai Shift-näppäintä pohjassa kun oksia klikkailee. Kohdetilit lisätään lähdemoduulin jakoikkunaan työkalupalkin "Lisää kohteita"-painikkeesta.

Ikkunan alalaitaan tilariville tulee ilmoitus montako kohdetiliä lisättiin. Toiminto ei lisää tietylle lähdetilille tiettyä kohdetiliä kuin yhden kerran.

Kohdetilit Kustannusten jakaminen Käyttöliittymä Premium Toimintolaskenta