Skip Navigation LinksOhjeet > Opiferus Toiminnanohjaus > Ostoreskontra > Luonti ja kopiointi

Luonti ja kopiointi

Tulosta

Laskujen luonti aloitetaan valitsemalla saaja, joka on oltava kaikilla laskuilla. Muista moduuleista poiketen, saajaa ei ole pakko hakea asiakasrekisteristä, vaan pelkän saajan nimen voi kirjoittaa sille varattuun kenttään. Saaja on kuitenkin pakollinen tieto, eli vähintäänkin sen nimi ja tilitiedot on oltava.

Kaikissa moduuleissa valinta tehdään samalla tavalla, joka on kuvattu tarkemmin Yleisissä toiminnoissa. Valitulta saajalta laskulle siirtyvät seuraavat tiedot:

  • Nimi, IBAN ja BIC
  • Viitteenne
  • Myyjä ja yritys tai oletukset kirjautuneeseen käyttäjään kohdistetun henkilön takaa

Ennen kuin uusi lasku on tallennettu, voi sen Bruttohinta -kenttään syöttää laskun loppusumman, jolloin ohjelma tekee automaattisesti oletustiliöinnit tallennettaessa.

Uusi lasku on tallennettava ennen kuin sille voi lisätä laskurivejä.

Avattuna olevasta laskusta voi luoda suoraan hyvityslaskun Uusi -napin alivalikosta Luo hyvityslasku -toiminnosta.

Pankkiviivakoodi

Laskun voi luoda myös lukemalla laskuissa olevan pankkiviivakoodin. Pankkiviivakoodista laskulle saadaan pankkitili, eräpäivä ja maksu, muut tiedot on syötettävä käsin.

Viivakoodin voi lukeminen löytyy Uusi -napin alivakosta Pankkiviivakoodista -kohdasta. Lukeminen tapahtuu viivakoodin lukijalla tai kenttään voi kopioida esim. Finvoice -laskuilla näkyvän virtuaaliviivakoodin. Toisaalta Finvoice -tiedostot kannattaa lukea sisään suoraan Finvoice -tuontina, jolloin laskulle saadaan kaikki tiedot.

Kopiointi

Aiemmin luodusta laskusta voi kopioida uuden laskun Kopioi-napista, josta avautuvasta ikkunasta voi valita asetuksia ennen kopiointia.

  • Päivämäärä: Tämä tulee uuden laskun päivämääräksi. Ehdottaa oletuksena kuluvaa päivää.
  • Kopioi kohdistukset: Jokaiselle kohdistusulottuvuudelle on oma valinta kopioidaanko ne myös uudelle laskulle vai ei.

Uusi lasku avataan heti kopioinnin jälkeen.

Kopiointi Luonti Ostoreskontra Toiminnanohjaus