Skip Navigation LinksOhjeet > Opiferus Toiminnanohjaus > Ostoreskontra > Maksaminen

Maksaminen

Tulosta
Kuva 1. Luo maksuerä. Klikkaa suuremmaksi.

Ostoreskontraan kirjatuista ostolaskuista voi luoda maksutiedoston, jonka voi lähettää edelleen pankkiin maksettavaksi.

Tiedostoon tulevat laskut valitaan ostoreskontran listausnäkymästä ja klikataan työkalupalkin Luo maksuerä -painiketta josta avautuu oikealla olevan kuvan kaltainen ikkuna.

Ikkunassa on listaus valituista laskuista ja mahdolliset virheilmoitukset, jos laskua ei jostain syystä voida lisätä maksuerään. Tällaisia esteitä ovat mm. puuttuva eräpäivä tai pankkitili. Ohjelman asetuksissa on mahdollista määritellä ostolaskujen tilat, joita ei saa siirtää maksuun. Näin voidaan varmistaa, että laskuja ei vahingossa makseta ilman hyväksyntää.

Työkalupalkista valitaan Yritys ja Pankkitili, josta valitut laskut maksetaan. Maksupäivä-kenttään voidaan syöttää laskujen eräpäivästä poikkeava päivä, mikäli laskut halutaan maksaa ennen eräpäivää (HUOM! Kaikki aineistoon valitut laskut maksetaan samana päivänä!).

Lataa SEPA-tiedosto toiminnolla luodaan maksutiedosto, joka pitää tallentaa omalle koneelle ja lähettää edelleen pankkiin joko verkkopankista tai pankkiyhteysohjelmalla. Mikäli käytössä on Opiferus Toiminnanohjauksen pankkiyhteysmoduuli, niin maksuaineiston luontiin tulee näkyviin Tallenna pankkiyhteysmoduuliin toiminto, jolla ohjelma tallentaa maksuaineiston suoraan ohjelman sisäiseen pankkiyhteysmoduuliin, josta aineisto tulee vielä erikseen lähettää pankkiin. Täältä löydät ohjeet pankkiyhteydessä aineiston lähettämiseen.

Kuva 2. Maksuerälistaus. Klikkaa suuremmaksi.

Maksuerät

Aiemmin luotuja maksueriä pääsee tarkastelemaan listausnäkymän työkalupalkin Maksuerät -napista, josta avautuu oikealla olevan kuvan kaltainen ikkuna.

Vasemmalla olevassa listassa on luodut maksuerät ja oikealla on valittuna olevaan maksuerään kuuluvat laskut.

Valittuna olevan maksuerän voi perua työkalupalkista. Tällöin kyseisen erän laskujen tilat vaihtuvat takaisin tarkastetuiksi, jolloin niistä voi luoda uuden maksuerän. Tämä on tarpeellista esimerkiksi silloin, jos maksuerän siirto pankkiin epäonnistui jostain syystä.

Huom! Peruminen ei peru laskujen maksuja pankista, vaan ainoastaan laskujen tiloja ostoreskontrassa.

Maksaminen Ostoreskontra Toiminnanohjaus