Skip Navigation LinksOhjeet > Opiferus Toiminnanohjaus > Ostoreskontra > Maksaminen

Maksaminen

Tulosta
Kuva 1. Luo maksuerä. Klikkaa suuremmaksi.

Ostoreskontraan kirjatuista ostolaskuista voi luoda maksutiedoston, jonka voi lähettää edelleen pankkiin maksettavaksi.

Tiedostoon tulevat laskut valitaan ostoreskontran listausnäkymästä ja klikataan työkalupalkin Luo maksuerä -painiketta josta avautuu oikealla olevan kuvan kaltainen ikkuna.

Ikkunassa on listaus valituista laskuista ja mahdolliset virhe ilmoitukset, jos laskua ei jostain syystä voida lisätä maksuerään. Tällaisia esteitä ovat mm. puuttuva eräpäivä tai pankkitili.

Työkalupalkista valitaan Yritys ja Pankkitili, josta valitut laskut maksetaan. Versiosta voi valita maksutiedoston version. Lataa SEPA-tiedosto toiminnolla luodaan maksutiedosto joka pitää tallentaa omalle koneelle ja lähettää edelleen pankkiin joko verkkopankista tai pankkiyhteysohjelmalla.

Kuva 2. Maksuerälistaus. Klikkaa suuremmaksi.

Maksuerät

Aiemmin luotuja maksueriä pääsee tarkastelemaan listausnäkymän työkalupalkin Maksuerät -napista, josta avautuu oikealla olevan kuvan kaltainen ikkuna.

Vasemmalla olevassa listassa on luodut maksuerät ja oikealla on valittuna olevaan maksuerään kuuluvat laskut.

Valittuna olevan maksuerän voi perua työkalupalkista. Tällöin kyseisen erän laskujen tilat vaihtuvat takaisin tarkastetuiksi, jolloin niistä voi luoda uuden maksuerän. Tämä on tarpeellista esimerkiksi silloin, jos maksuerän siirto pankkiin epäonnistui jostain syystä.

Huom! Peruminen ei peru laskujen maksuja pankista, vaan ainoastaan laskujen tiloja ostoreskontrassa.

Maksaminen Ostoreskontra Toiminnanohjaus