Skip Navigation LinksOhjeet > Opiferus Toiminnanohjaus > Yleistä > Listausnäkymän edistynyt suodatus

Listausnäkymän edistynyt suodatus

Tulosta

Listausnäkymiä voi suodattaa suodaan yläosassa olevasta suodatusrivistä joka useinmiten on täysin riittävä. Joissakin tapauksissa se ei kuitenkaan riitä, jos halutaan hakea tietyn aikavälin tapahtumat esimerkiksi aloituspäivän perusteella. Tällöin kyseiseen sarakkeeseen pitäisi saada useampi hakuehto.

Listauksia on onneksi mahdollista suodattaa melko vapaasti rakentamalla haluttu ehto itse. Seuraavassa käydään läpi aikavälisuodatuksen (1.1.2017 - 31.12.2017) rakentaminen vaihe vaiheelta.


Vaihe 1

Aikavälisuodatus - Vaihe 1

Avaa Suodattimen rakennin. Sen saa auki joko listauksen hiirivalikosta tai syöttämällä haluttuun sarakkeeseen hakuarvo ja klikkaamalla sen jälkeen listauksen lopussa olevaa linkkiä, jossa näkyy kyseinen hakuehto tekstimuotoisena.

Helpoiten alkuun pääsee jos syöttää Aloituspäivään lähtöarvon 1.1.2017 ja klikkaa alaosan linkkiä.

Vaihe 2

Aikavälisuodatus - Vaihe 2.

Tästä avautuu suodatuksen muokkausikkuna, jossa on esitäytettynä nykyinen hakuehto. 

Yhdellä rivillä on kolme eri tietoa:

  • Sinisellä värillä on sarake, jota kyseinen haku koskee. Sitä klikkaamalla voi vaihtaa sarakkeen (pitää olla näkyvissä listauksessa)
  • Vihreällä värillä on haussa käytetävä operaattori, esim. Pienempi kuin, Yhtäsuuri tai Suurempi kuin. Kattava lista aukeaa klikkaamalla. Päivämääräarvoille on vielä erikseen omia hakuehtoja.
  • Harmaalla on arvo jota haetaan.

Vaihe 3

Aikavälisuodatus - Vaihe 3.

Jos ikkunan avasi siten että Aloituspäivässä oli lähtoarvo jo suodatettuna, on ehdon viimeistely helppoa. Vaihdetaan vain jälkimmäiseen Aloituspäivä-ehtoon 1.1.2018 ja suodatus on valmis.

Vaihtoehtoisesti operaattorin voisi vaihtaa Pienempi tai yhtäsuuri kuin-operaattoriksi, jolloin päivämääräksi voisi vaihtaa 31.12.2017.

Valmis suodatus hyväksytään OK-painikkeella.

Muut toiminnot

Tämä oli vain yksinkertainen yleiskatsaus edistyneestä hakuehdon luomisesta. Tämän muokkausikkunan kautta voi ketjuttaa useita eri ehtoja monilla eri tavoilla.

Toiminnanohjaus Yleistä