Skip Navigation LinksOhjeet > Opiferus Toiminnanohjaus > Yleistä > Kalenterin käyttö

Kalenterin käyttö

Tulosta
Kalenteri. Klikkaa suuremmaksi.

Kalenterinäkymässä on helppo kirjata aikaväleihin perustuvia tapahtumia, kuten työaikakirjauksia tai tehtäviä.

Kalenteri toimii kuitenkin parhaiten vain hiirellä, kosketusnäytön kautta käyttö on käyttöjärjestelmästä riippuen enemmän tai vähemmän kankeaa.

Selaaminen

Kalenteria voi selata vasemmassa ylänurkassa näkyvistä nuolista tai niiden välistä avautuvasta pikkukalenterista. Nuolista kalenteri selautuu näkyvän aikajakson verran eteen- tai taaksepäin. Pikkukalenterista valittaessa voi vapaasti valita päivän jonne siirrrytään, mutta silloinkin kalenteri pyrkii näyttämään valitun ajan alkaen viikon tai kuukauden alusta.

Uuden kirjauksen lisääminen

Uuden kirjauksen lisääminen tapahtuu helpoiten maalaamalla hiirellä haluttu aikaväli, jolle kirjaus lisätään ja klikkaamalla sitten sen päällä hiiren oikeaa nappia ja valitsemalla avautuvasta valikosta "Uusi merkintä". Tällöin valittu aikaväli tulee automaattisesti avautuvaan ikkunaan aloitus- ja lopetusajoiksi.

Tapahtuman voi lisätä myös ilman, että aikaväliä valitsee kalenterista, mutta silloin aikavälin joutuu käsin syöttämään avautuvaan lomakkeeseen.

Olemassa olevan tapahtuman muokkaaminen

Olemassa olevaa tapahtumaa pääsee muokkaamaan tuplaklikkaamalla. Joitain tietoja, kuten tilaa, voi vaihtaa myös tapahtuman päältä hiiren oikealla napilla avattavasta valikosta.

Tapahtuman aikaväliä voi muuttaa raahaamalla tapahtumaa halutusta reunasta, tai koko tapahtuman voi sellaisenaan raahata uudelle aikajaksolle.

Tapahtuman voi kopioida raahaamalla sitä samalla Ctrl-näppäintä painaen. Raahaamisen voi perua Esc-näppäimellä niin kauan kun hiiren vasenta nappia pitää painettuna.

Kalenteri Toiminnanohjaus Yleistä