Skip Navigation LinksOhjeet > Opiferus Toiminnanohjaus > Yleistä > Tietueiden luonti ja tallennus

Tietueiden luonti ja tallennus

Tulosta

Lähes kaikkien moduulien tietueiden luonti tapahtuu samalla tavalla.

Listaus- tai tietuenäkymän työkalupalkista valitaan Uusi, josta avataan tyhjä tietue, jolle täytetään tarvittavat tiedot.

Joidenkin moduulien Uusi -napissa on myös alivalikko, jonka kautta voi suoraan luoda halutun tyyppisen tietueen, ilman että se pitää erikseen vaihtaa tietueen kentästä. Samassa valikossa voi olla myös Tuonti -valinta, jos moduuli tukee tietojen tuontia ulkoisesta tietolähteestä.

Joillakin tietueilla on pakollisia kenttiä, jotka on täytettävä ennen kuin tietueen voi tallentaa. Puuttuvien pakollisten kenttien perään tulee huomautuskuvake tallennettaessa ja vietäessä hiiren kursori kuvakkeen päälle, näkyy huomautuksen tarkempi selite. Pakolliset kentät tarkistetaan myös muokattaesa olemassa olevaa tietuetta.

Uusi tietue tallennetaan Tallenna -napista. Tallennettaessa tulevat ilmoitukset näytetään työkalupalkin perään tulevassa Viesti -kentässä. Mahdollisia ilmoituksia ovat mm. Tietue luotu, Tallennettu ja Aikajakso on lukittu, joista viimeinen on tietueen tallennuksen estävä virhe. Jos pakolliset kentät oli täytetty eikä virheitä tullut, ohjautuu selain uuden tietueen sivulle.

Jos tietueeseen liittyy rivejä, kuten esimerkiksi myyntilaskuun liittyy laskurivejä, voi näitä rivejä lisätä vasta kun uusi tietue on onnistuneesti tallennettu.
Luonti Toiminnanohjaus Yleistä