Skip Navigation LinksOhjeet > Opiferus Toiminnanohjaus > Raportointi

Raportointi

Tulosta
Raportointi. Klikkaa suuremmaksi.

Raportointimoduulissa on listattuna kaikki käytettävissä olevat raportit. Suurin osa raporteista löytyy myös eri moduulien työkalupalkkien Raportointi-ryhmässä, mutta osa löytyy vain täältä.

Työkalupalkista voi Nollata raporttivalinnat, joka poistaa kaikki tallennetut raporttisuodatukset ja asetukset. Tämä voi olla tarpeellinen, kun joku raportti ei aukea jos sen suodatuksiin on syötetty jotain virheellistä tietoa.

Raportti

Raportin esikatselu. Klikkaa suuremmaksi.

Raportit avautuvat aina esikatselu ikkunaan, jossa niitä voi suodattaa ja josta ne voi tulostaa tai tallentaa tiedostona. Ikkunan yläosassa on työkalupalkki ja oikeassa reunassa on raportilla käytettävissä olevat suodatukset. Jos raportille on määritelty kirjanmerkkejä, näkyvät ne suodatusten alapuolella. Kirjanmerkeistä pääsee klikkaamalla suoraan kyseiseen kohtaan raportilla.

Kaikkien raporttien viimeksi käytetyt suodatukset tallentuvat käyttäjän tietoihin, jolloin raportti aukeaa seuraavalla kerralla viimeksi käytettyjen suodatusten mukaisesti.

Työkalupalkin selitykset:

  • Tulosta raportti: Tulostaa koko raportin. Tulostus tapahtuu selaimen PDF -liitännäisen kautta, jotta raportin ulkoasu on paras mahdollinen.
  • Tulosta sivu: Tulostaa vain ruudulla aktiivisena olevan sivun.
  • Tallenna tiedostoon: Tallentaa raportin valitussa muodossa, joita ovat: PDF, XLS, XLSX, RTF, MHT, HTML, TXT, CSV ja PNG. Tiedostosta pyritään muotoilemaan mahdollisimman alkuperäisen raportin näköinen.
  • Tallenna ikkunaan: Sama kuin edellä, mutta avaa valitun tiedostomuodon uuteen selainikkunaan.
  • Tietojen vienti: Tallentaa raportin koko tietolähteen valitussa muodossa, joita ovat: CSV, XLS ja XLSX. Näiden lisäksi tässä näkyy tämän tyyppiselle raportille mahdollisesti määritellyt yhteydet ulkoisiin palveluihin. Tiedostoon tallentuu kaikki tietolähteessä olevat sarakkeet ilman mitään muotoiluja.
  • Navigointi-ryhmä: Raportilla olevien sivujen selaus toiminnot.
  • Ajastettu tehtävä: Nykyisillä suodatuksilla olevan raportin voi yhdistää erikseen määriteltyyn ajastettuun tehtävään, jolla raportin voi esimerkiksi lähettää johonkin ulkoiseen palveluun tai sähköpostilla vastaanottajalle.
  • Etsi: Etsii syötettyä merkkijonoa koko raportista
  • Parametrit: Näyttää tai piilottaa vasemmalla olevat suodatus parametrit.
  • Kirjanmerkit: Näyttää tai piilottaa vasemmalla alhaalla olevat kirjanmerkit.
Raportointi Toiminnanohjaus